fredag den 27. februar 2009

Livstegn fra Seattle

Indledningsvist er det vist på sin plads at beklage, at denne blog indtil videre ikke just har været oversvømmet af indlæg. Dette skyldes travlhed i almindelighed og en ikke-eksisterende internetforbindelse på vores afsnit af Edmonds Community College i særdeleshed – men til vor hungrende læserskares (og ikke mindst meget insisterende campusleders) glæde giver vi nu endelig livstegn. God læsning.

Vi kan efter vores første arbejdsuge konstatere, at vejret i Seattle er lige så ustadigt som på de hjemlige breddegrader: Efter en regnvåd tirsdag og onsdag vågnede vi i går op til et hvidt Seattle, efter at et kraftigt snevejr passerede ’The Emerald City’ natten til torsdag. I bjergene nord for byen faldt der sågar lokalt op til ½ meter sne – men nu er den smeltet, og vejret viser sig denne fredag med høj sol og op mod 8 plusgrader sig endelig fra sin bedste side.

Siden sidst har vi haft et par dage med undervisning, og vores lærer Tito viser sig mere og mere som en stor kapacitet, der både kan og vil lære en masse fra sig. Indtil videre er der dog en del repetition indenfor især rigging og skinning på programmet, men der er ingen tvivl om, at de kommende uger byder på masser af højt kvalificeret undervisning.Torsdag var dagen for det første virksomhedsbesøg, da vi i løbet af formiddagen aflagde computerspil-firmaet Monolith besøg. Monolith er en gammel kending af 3D College, og ligesom sidste år blev vi inviteret til at teste og give kritik på firmaets kommende udgivelse, ’F.E.A.R 2’. Desværre nåede alle elever ikke at spille i går, men nogle enorme køleskabe proppet med sodavand og en t-shirt til hver elev var et plaster på såret. Og alle skal nok nå at lege testdriver på ’F.E.A.R 2’ i minimum en time, når vi igen kigger forbi Monolith d. 12. marts lovede vores værtinde med det dansk-klingende navn Rikke…

Eftermiddagen var afsat til det første besøg i Downtown Seattle. Vi drønede bl.a. 158,5 meter opad, og kunne således nyde den fantastiske udsigt over Seattle og omegn fra byens vartegn, Space Needle. Tilbage på landjorden lagde vi ud med at vente knap ½ time på Jacob Honoré og Kasper Appel, der havde forvildet sig på SciFi Museum – og derefter stod der en gåtur gennem Downtown til Pike Place Market på menuen.I dag, fredag, er en almindelig undervisningsdag. I hvert fald indtil kl. 17 lokal tid, hvor Edmonds Community College arrangerer International Students Night. Her mødes de mange internationale studerende på Edmonds til en aften med underholdning og stakkevis af pizza – og 3D College skal være et blandt mange mere eller mindre underholdende indslag i denne anledning. Planen er at afsynge vores nationalsang i såvel dansk som engelsk version, med ca. 300 vildtfremmede mennesker som måbende tilskuere. Det bliver stort…

Lørdag morgen er der afrejse mod Vancouver i Canada, og vi er først tilbage sent søndag aften. Beretning om vores udskejelser nord for grænsen følger på mandag. Indtil da: god weekend!