onsdag den 2. marts 2011

Tur til Valve

Torsdag og fredag (d. 24. og 25. februar) var vi inde at besøge Valve, firmaet bag nogle af de mest kendte og respekterede spil i spil-industrien. Deres hovekvarter var i et stort højhus hvor de havde overtaget 4 - 7 etage. De flyttede dertil for lidt under et år siden, så det var et nyt syn for alle både elever og lærer.
Der arbejder omkring 305 personer i Valve, så det er et af de store spilfirmaer. Noget af det mest interessante omkring Valve er, at de ingen ledere har. Der er ikke nogen lead Animator eller lead grafik artist, der er i stedet 305 personer, hvor alles mening lyttes lige meget til.
Når man først står ud af elevatoren på 5 sal, bliver man mødt af en væg, som er fyldt med alle de spil de nogen sinde har lavet. Når man drejer til venstre går man så ind i deres ”lobby” hvor et stort Valve logo møder en plus en kæmpe ventil, som er den danske oversættelse af valve.
Efter en kort introduktion blev vi vist rundt på de 4 etager. Der er ikke så meget at fortælle da man nok selv skal havde set det! Men efter det blev vi placeret i et mødelokale, hvor en mand kom ind til os og snakkede om hvad der skulle til for at få et job hos Valve (jeg var på det første hold der tog af sted, så jeg ved ikke om dette også skete for det andet hold). Derefter kom personen som havde lavet Golums hoved (ham fra Ringenes Herre) og snakkede om noget vi ikke må fortælle… men det var mega nice!
Efter ham kom Valves advokat og snakkede om deres online spil butik ”STEAM”. Han snakkede om alle de legale problemer omkring STEAM, og lidt om hvordan de arbejder. Efter han var gået blev vi inviteret op for at se en trailer i dens meget tidlige stadie… jeg kan dog ikke fortælle hvad det er for en trailer eller hvad den handler om, men det var sjovt at få et kig ind bagom og se hvordan de arbejder på en trailer.
Da jeg kom tilbage fra at havde set traileren var selveste Gabe Newell ankommet. Gabe er manden der startede Valve og er et af de mest kendte ansigter i spil industrien.
Efter at Gabe havde talt var turen hos Valve slut og vi fik en pose med en trøje i og nogle kort.
Turen hos Valve var ufatteligt sjov og interessant, og for mig var turen helt klart højdepunktet på denne Seattle tur!

skrevet af Troels Rasmussen, Entrepreneur