fredag den 20. marts 2009

VIP tur til Boeing

I dag har vi været på en helt specielt tilrettelagt tur til Boeing. Da vi ankom til Boeing blev vi mødt af David Reese som personligt ville står for en guidet tur for os.

Vi blev kørt i bus over til factory, på vej derover blev vi budt velkommen og fik at vide, hvad vi skulle se og at det var tilladt at tage billeder udenfor, men indenfor var der ét kamera der måtte tage billeder. Tito meldte sig som fotograf.

Da vi kom over i factory som er stedet hvor alle flyemaskinerne bliver samlet, fik vi at vide at det er den bygning i verden med det største rumfang. Bygningen er 1 km. lang, ½ km. bred og der er 35 m. til loftet.

Vi skulle køre rundt i bygningen i VIP el-biler, hvilket var et hit for de unge mennesker.

Vi så deres 747, 767 og 777 modeller. Den nye model 787 Dreamline måtte vi ikke komme ind til, men vi blev i elevator kørt op til en platform, hvorfra vi kunne se ud over den del af bygningen vi havde kørt rundt i og den del hvor den nye model blev bygget i. Model 787 bliver lavet i kulfibre, der bliver fragtet til Boeing i hele stykker. Det tager 3 dage at samle flyet og 2 måneder efter skulle det gerne være ude at flyve.
På Boeing er der 16 cafeteriaer, mulighed for lægebehandling, fitness center og en shop hvor de ansatte har mulighed for at købe biografbilletter, mobiltelefoner oa.

David havde forud for vores besøg sendt en mail rundt til de ansatte, så de var forberedte på vi kom. Flere vinkede til os. Som en af eleverne sagde "det er lige før, man føler sig helt kongelig"

Tak til David og Agneta (Jonas E.) mor for at gøre denne tur mulig.